Menu

Betancuria, krásne staré mesto v horách na Fuerteventure

Pri objavovaní Fuerteventury, jedného z Kanárskych ostrovov, siahnite aj po vnútrozemí. V horách na stredozápade ostrova nájdete mestečko, ktoré je zaujímavé svojou históriou a preto sem prichádzajú turisti na požičaných autách, aj občasné autobusy. Mesto zaujme najmä pamiatkami. Dnes tu žije len okolo osem stoviek obyvateľov, no napriek tomu pôsobí miesto príjemným tichým dojmom, kde sa zdá pohyb len zo strany turistov.

Betancuria

Betancuria ako miesto plné pamiatok

V minulosti bola Betancuria hlavným mestom celého ostrova, ba dokonca všetkých Kanárskych ostrovov. Mesto založili v roku 1404 a hlavným mestom bolo až do roku 1834. Sídlilo tu aj biskupstvo. Najzaujímavejšou stavbou celého mesta je katedrála Svätej Márie, ktorá je prístupná verejnosti. V nej môžete obdivovať interiér, ktorý po vpáde pirátov pred viac ako troma storočiami celkom zničili a neskôr obnovili. Okolie chrámu je veľmi pekné a upravené.

V okolí sú reštaurácie, ďalšie pamiatky, pamätné domy, či dokonca aj ruiny a archeologické miesta so zakonzervovanými nálezmi základov.

foto: ZN.sk